Wie zijn wij?

We zijn een klein bedrijf gepassioneerd in het restaureren van klassieke VW bussen en kevers. Het idee begon enkele jaren geleden toen een vriend vanuit Nederland (een groot liefhebber van luchtgekoelde Volkswagens), mij erop attendeerde dat een VW T1 bus niet te veroorloven was voor hem in Nederland. Hij vroeg mij daarom of ik niet eens voor hem wilde gaan rondneuzen in Brazilië. Ik ben mij toen gaan verdiepen in de T1 modellen die nog te vinden zijn hier waarbij ik uiteindelijk bij een boer in de binnenlanden een geschikte bus voor mijn vriend vond. Deze bus hebben we om de kosten te drukken ook in Brazilië laten restaureren en vervolgens verzonden naar Nederland.

Tijdens dat project kwam ik natuurlijk honderd en één problemen tegen, zoals dat ik er tijdens de restauratie bovenop moest zitten omdat ze het simpelweg niet zo nauw namen met de details. Wij kijken daar anders tegen aan en zoeken perfectie, daarbij kwam dat er door de bureaucratie hier veel komt kijken met de papierwinkel om de bus uiteindelijk correct op het transport te krijgen richting Nederland. Ik maakte daarbij natuurlijk veel beginnersfouten maar daardoor ook heel veel geleerd waarbij ik ook door kreeg dat ik dit leuk vond en hiermee verder wilde. Ik zag ook dat ik met mijn achtergrond als mechanical engineer een veel beter resultaat bij de restauratie zou afleveren en was inmiddels gewend aan de bureaucratie om de papierwinkel op orde te krijgen. Het is een gevoel, opeens heb je iets gevonden wat je zo leuk vindt dat je het niet meer uit je gedachten krijgt, iets waar ik mijn hele ziel en zaligheid in kwijt kon. Dit was dan ook de reden dat mijn vrouw die het ook geweldig vond en ik in dit project zijn gestapt en ons bedrijfje zijn begonnen.

Wij willen goed gerestaureerde bussen af leveren tegen een betaalbare prijs waarbij het rijden van zo prachtige klassieke VW bus voor ieder toegankelijk wordt. Daarnaast zijn we ondertussen met een bezig om VW bussen van een elektrische aandrijving te voorzien. een project wat erg interessant is.

Hoe werkt het?

Hoe gaan wij te werk? Voorop staat dat we alles samen met de klant doen. Het is ten slotte zijn bus die wij mogen klaar maken. Dat begint met de aankoop tot en met het transport naar Nederland. Allereerst kijken we natuurlijk wat het budget en de wensen van uw als klant zijn. zodra we het budget en de wensen van de klant kennen begin ik aan de zoektocht naar een geschikte bus, dat kan een bus zijn die ik al op voorraad heb staan tot een bus die ik in het land moet zoeken. Er zit hier veel variëteit in door bijvoorbeeld het bouwjaar. jongere bussen zij eenvoudiger te vinden dan oudere bussen. Het omslagjaar ligt ongeveer op 1970.

Prijstechnisch kan je zeggen dat het begint vanaf 4000 euro t/m 15000 euro voor een ongerestaureerd exemplaar. het restaureren ligt gemiddeld rond de 10.000 euro en het transport naar NL is om en nabij de 2.500 dollar. Daarbij komt natuurlijk dat naar gelang van de klant er legio mogelijkheden zijn aan opties of wensen die extra’s met zich mee kunnen brengen. Gemiddeld kost een gerestaureerde bus in de uitvoering Samba tussen de 20 en 25 duizend euro klaar op kenteken in Nederland.

De gehele aankoop doen we via skype of whatsapp live met de klant, dat kan zijn via video, fotos of tekst. Het is maar net wat u als klant prefereert. Zodra de bus is aangekocht en getransporteerd word naar de werkplaats begint de restauratie. De restauratie word bij elke bus grondig aangepakt. We willen dat de kwaliteit van de restauratie hoog is en daar kan niet op worden bezuinigt. Chassis, Motor, Aandrijving, Wielophangingen, Rubbers, Remmen en bedrading worden gedemonteerd en vervangen daar waar nodig. Elk onderdeel krijgt daarbij een nieuwe laklaag voordat het opnieuw gemonteerd word. Dat zit allemaal in de prijs van de restauratie inbegrepen inclusief de motorrevisie. Het kan wel zo zijn dat de klant een verbetering wil zoals en andere bekleding, remschijven, led verlichting of moderne wielophanging. Alles wat de restauratie niet tekort doet en APK legaal is mogelijk, het is tenslotte de bus van de klant en de klant is uiteindelijk koning.

Zodra de bus klaar is met de restauratie gaat deze op het transport, wij regelen dan via en agentschap hier in Brazilië dat de bus word opgehaald en door ons veilig in de container wordt geladen. De volledige export en import in Nederland wordt door ons geregeld. Op het moment dat de container aankomt in Nederland krijgt de klant de mogelijkheid om de auto af te halen bij de expediteur. Alle financiële verplichtingen zijn dan voldaan en de auto is vrij om een kenteken aan te vragen bij de RDW in Nederland. Het kan ook zijn dat de klant niet in staat is de auto af te halen en dan regelen wij het transport tot aan het adres van de klant in Nederland.

Jaqueline & Raymond

What People Say

Make it Simple. Make it Memorable. Make it Inviting to look at and Make it fun to Drive.

VW T1

John V.

Life is an adventure and I am enjoying the ride.

Geweldige Job Jaqueline en Ray Bedankt!

Franciscus D.

Its a blast out of the past.

My Volkswagen Van.

Chris S.

Let’s build something together.